Såhkie söker en verksamhetsansvarig till kulturhuset Tráhppie

Såhkie söker en verksamhetsansvarig till kulturhuset Tráhppie

Om jobbet

Såhkie Umeå sameförening är en ideell förening som sedan 2013 driver det samiska kulturhuset Tráhppie. Vi vill stärka samisk identitet, synliggöra samisk kultur och öka allmänhetens kunskap om samer. Det görs genom att ordna kulturevenemang under hela året som vänder sig till samer och till allmänheten. I kulturhuset finns också en butik med samiskt hantverk och andra samiska produkter samt fikaförsäljning.

Nu söker vi en ansvarig för kulturhuset och den breda verksamhet som bedrivs här. Arbetet innebär budgetansvar för kulturevenemang och försäljning. Du kommer att samarbeta med aktörer inom och utom föreningen, bl a med den samiska festivalen Ubmejen Biejvieh.

Arbetsuppgifter
Planera och genomföra samiska kulturevenemang tex, föreläsningar, konserter, utställningar, kurser i samarbete med vår producent. Ansvara för kontakter, inköp mm med slöjdare och samiska företag. Sköta butiks- och caféverksamhet. Underhållsysslor i och utanför lokalen. Arbetet sker i nära samarbete med styrelsen.

Kvalifikationer
Du är en driftig organisatör som kan arbeta självständigt och med god framförhållning. Du har dokumenterad erfarenhet av samarbete och samverkan från tidigare anställningar/uppdrag. Du har erfarenhet av projektledning eller motsvarande. Du har kunskap om samisk kultur och gärna egna kontakter bland samiska kulturarbetare och andra kunskapsbärare. Du är serviceinriktad, har god datorvana och behärskar Officeprogrammen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
Kunskaper i de samiska språken. Erfarenhet av marknadsföring på hemsida, sociala medier och trycksaker. Kassavana. Erfarenhet av bokförings- och redovisningsprogram.

Om anställningen

Heltid (100%) med förtroendearbetstid. Visst arbete på helger och kvällar ingår.
Tillsvidare anställning, tillträde 2020-02-01 eller efter överenskommelse. Anställningen börjar med en provanställning på 6 månader. Fast månadslön. Ange löneanspråk. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Arbetsplats

Såhkie Umeå sameförening
Helena Elisabeths väg 4
903 42 Umeå

Sök jobbet

Vi vill ha din ansökan med meritförteckning senast den 29 december.
Lämna 2-3 referenser till chefer vid tidigare anställningar/uppdrag.
Skicka ansökan till ann.salomonson@annova.ac.se

Kontakt
Ann Salomonson, ordförande 070-555 9044, ann.salomonson@annova.ac.se