På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Renen som medicin

9 maj kl 10:00 - 14:00

500 kr

Sametinget arrangerar en workshop på Väven i Umeå den 9 maj kl 10.00-14.00 om renen som medicin. Workshopen kommer att handla om  maträtter, beredning och kemisk kunskap vad gäller näringsämnen.

Renen ger själslig medicin först och främst när den syns, smakas, hörs, följs, luktas samt vid andlig kontakt. Vi har äventyr, berättelser och seder som anknyter till renen för att behålla språket och matkunskapen. Workshopen kommer att handla om traditionell mat, maträtter och tillagningssätt men också kemisk kunskap vad gäller näringsämnen.

Ledare för workshopen är Maret Ravdna Buljo Lödinge på Lofoten Norge, som arbetar med att bevara gamla traditioner och för kunskapen vidare. Max antal 20 personer.

Anmälan senast 3 maj till kjerstin.valkeapaa@sametinget.se eller via telefon 0980-780 53.
Kostnad:
500 kr ex moms BG 5178-6697 märk inbetalningen ”Workshop Umeå”, och objektnr 22761.

 

Detaljer

Datum:
9 maj
Tid:
10:00 - 14:00
Pris:
500 kr

Arrangör

Sametinget
Webbplats:
https://www.sametinget.se/sprakcentrum

Plats

Väven
Storgatan 46
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.