På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lunchföreläsning: Vilka värden styr livsmedelsstrategier i norr?

22 oktober kl 12:00 - 13:00

60kr – 100kr

Föreläsningen bygger på två bokkapitel av Lena Maria Nilsson, biträdande föreståndare vid Várdduo – centrum för samisk forskning. Det ena, som nyligen publicerades, granskar den svenska livsmedelsstrategin ur ett samiskt perspektiv. Det andra, som publiceras nästa år, fördjupar diskussionen om den traditionella samiska kostens strategiska värde för en hållbar livsmedelsförsörjning. Mer information om det publicerade bokkapitlet finns här

Föreläsningen visas på storbildsskärm på Tráhppie, det samiska kulturhuset i Umeå, där det finns möjlighet att köpa lunch.
Lunch och entré: 100 kr (lunch serveras från 11.30)
Endast entré: 60 kr

Umeå universitet är medarrangör för den virtuella delen av evenemanget, som livesänds.
Anslut via zoom
Meeting ID:630 5348 9384
Passcode:884951

Detaljer

Datum:
22 oktober
Tid:
12:00 - 13:00
Pris:
60kr – 100kr

Arrangörer

Várdduo – centre for Sami Research
Såhkie Umeå sameförening
Institutionen för Kost och måltidsvetenskap

Plats

Tráhppie
Helena Elisabeths väg 4
Umeå, 90342
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.