På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Várjaleaddji eallin – Samisk konst och design

2 mars, 2019 kl 12:00 - 15:00

I år visar Lilla Galleriet tre konstnärer vars rötter i och influenser av den samiska traditionens levnadssätt och historia format deras egna uttryck inom måleri och hantverk.

INGA-WIKTORIA PÅVE – måleri – är uppvuxen i Lannavaara, en liten by i Kiruna kommun. Djupt rotad i den samiska kulturen har hennes inspiration för skapande, formgivning och färg vuxit fram.

CAROLA SKUM – silver och rot (foto) – är född och uppvuxen i Gällivare, numera boende i Övre Soppero. Har hela livet varit intresserad av och arbetat med traditionell duodji.

KATARINA SPIK SKUM – tenn och rot – presenterar sig som en ”riktig urJokkmokkare” som alltid bott i Jokkmokk. Hon har haft duodje som sitt främsta intresse hela livet och arbetar både med traditionell och nyskapande duodje.

Utställningen pågår t o m 26 mars.
Öppet lördag 2 mars kl l2-15, söndag 3 mars kl 12-15. Måndag stängt, tisdag-torsdag 10-18, fredag 10-17, lördag 11-14, söndag stängt.

Detaljer

Datum:
2 mars, 2019
Tid:
12:00 - 15:00

Arrangörer

Såhkie Umeå sameförening
Lilla Galleriet

Plats

Lilla Galleriet
Kungsgatan
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.