På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstutställning: Sofia Ricklund Lidgren

18 juni, 2016 kl 12:00 - 21 augusti, 2016 kl 16:00

Black Wind, Fire and Steel

Sofia Ricklund Lidgren och är konsthantverkare med en masterexamen från Konstfack, hon läste vid programmet för Keramik och Glas. Sofia är uppvuxen i Lycksele och berättar här själv:

”Slöjden har för mig främst fungerat som en historieberättare, samhällskritiker eller nått, men i allafall ett utlopp för frustration inför olika strukturella orättvisor som drabbar mig ibland, bara för att jag är kvinna. Resultatet blev en samisk argslöjd. Materialet till utställningen Black Wind, Fire and Steel kommer ur ett projekt som drevs av mig: Feministisk Research i Duodji (förkortat FriD). FRiD fick utvecklingsbidrag från Nämden för Hemslöjdsfrågor och sytfade till en förundersökning till en bok om jag vill göra om duodji/konsthantverket med ett undersökande perspektiv på traditionella slöjd och konsthantverksmaterial. I ett tidigt skede var inte någon utställning inplanerad. Men eftersom jag erbjöds att visa mitt arbete på Tráhppie så låter jag materialet ur FRiD visa sig här i utställningen Black Wind, Fire and Steel.”

Utställningen visas 18 juni till 21 augusti.

Detaljer

Börjar:
18 juni, 2016 kl 12:00
Slutar:
21 augusti, 2016 kl 16:00

Arrangör

Plats

Kulturhuset Tráhppie
Helena Elisabeths Väg 4
Umeå, 90342 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se/trahppie

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.