På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Matfotoutställning Smak på Sápmi

7 mars, 2019 kl 18:00 - 19:00

Gratis

Smak på Sápmi – tradition, innovation och framtid

Presentation av utställningen. Vi kommer att bjuda på hemgravad fisk, tilltugg mm. Slow Food Sápmis ordförande Anneli Jonsson närvarar.

Att smaka på samisk mat är att smaka på kultur, historia och ett naturligt råvaruskafferi. Matfoto- och kunskapsutställningen är en hyllning till den samiska maten, dess traditioner och framtid. Materialet kommer ur boken med samma namn, skapad av Slow Food Sápmi i samarbete med samer på Sápmis svenska sida. I mars ger sig foodtrucken Biebmoráidu – den samiska matrajden ut på turné för att genomföra fler matverkstäder, utifrån dem kommer denna utställning att bli ännu större.

Bianca Brandon-Cox växte bokstavligen upp i sin mormors, dokumentärfotografen Ingrid Landbergs, mörkrum. Idag har Bianca verkat bakom kameran i över tjugo år, och för tio år sedan bestämde hon sig för att fokusera på mat och dryck samt människorna bakom maten. Sedan dess har hon hunnit göra 20 kokböcker varav flera vunnit priser.

Utställningen visas 2 mars – 10 mars på Öppen vägg, plan 4, Kulturhuset Väven, Ubmeje/Umeå.

Detaljer

Datum:
7 mars, 2019
Tid:
18:00 - 19:00
Pris:
Gratis

Arrangör

Slow Food Sápmi
Webbplats:
http://www.slowfoodsapmi.com/

Plats

Väven
Storgatan 46
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.