På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage Henrik Blind ”Vidvinklat”

27 oktober, 2018 kl 12:00 - 14:00

Vernissage
Henrik Blind, Twittrar om stort och smått i vardagen. Instagrammar med fantastiska bilder och kloka ord till. Han har över 1500 följare och har publicerat flera tusen bilder. Nu har en del av hans instagrambilder och texter blivit en utställning. ”Vidvinklat”

– Efter många timmars bilfärder och vistelse i naturen har jag har slagits av vår trakts storslagenhet, ödslighet men också utsatthet. Fjällen, de vidsträckta myr- och skogslanden kontrasteras mot kalhyggen, tallåkrar, industrialiserade älvar och ödsliga torg där människorna förminskas till statister. Alla bär de på en berättelse som jag vill berätta. Det har jag gjort via Instagram. Nu är det dags att ställa ut ett urval av mina bilder och texter.

Kom och mingla med Henrik. Vi bjuder på dryck med tilltugg. Kaféet är öppet som vanligt med massor av gott fika.

Välkomna!

Text till evenemangsbilden: Det närmaste man kommer hinduismens heliga kor i Norrland: Jakthunden.

Detaljer

Datum:
27 oktober, 2018
Tid:
12:00 - 14:00

Arrangör

Såhkie Umeå sameförening
E-post:
info@sahkie.se
Webbplats:
www.sahkie.se

Plats

Kulturhuset Tráhppie
Helena Elisabeths Väg 4
Umeå, 90342 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se/trahppie

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.