På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Urfolksspår

24 maj, 2019 kl 10:00 - 1 september, 2019 kl 17:00

Urfolksspår är ett internationellt residensprogram för urfolkskonstnärer inom olika discipliner, från bildkonst, scenkonst, musik och litteratur till berättande och hantverk, med tyngdpunkt i det samtida uttrycket. Utmärkande för många urfolkskonstnärer är just hur konstnärskapet är starkt förknippat med traditionen, identiteten och urfolkens historia. Vi vill skapa ett residensprogram mitt i dynamiken mellan tradition och samtid där konstnärer ges möjligheter att hitta riktning och balans.

Under maj månad samlades sju urfolkskonstnärer på Sjungaregården i Granö för att arbeta i residens. 24-25 maj bjuder vi in till vernissage där både konstverk och konstnärer presenteras.  De sju konstnärer som är en del av årets residens är; Tomas Colbengson, Matti Aikio, Louise Fontain, Elisabeth Heilmann Blind, Britta Marakatt Labba, Lena Stenberg och Koji Yuki. Utställningen pågår t o m augusti.

Fredagen den 24 maj och lördagen den 25 maj invigs utställningarna med presentationer av konstnärerna själva, performance och dansföreställningar. Öppet för alla.

Här kan du läsa mer om konstnärerna och deras verk: https://granobeckasin.com/urfolksspar/

Programfolder för hämtas här.

Detaljer

Börjar:
24 maj, 2019 kl 10:00
Slutar:
1 september, 2019 kl 17:00

Arrangör

Sjungaregården
Webbplats:
https://granobeckasin.com/sjungaregarden/

Plats

Sjungaregården
Blå vägen 109
922 95 Granö, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.