På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Start av bokcirkel: Stockholm, städerna och RESTEN

11 november, 2019 kl 18:30 - 20:00

Bokcirkel med Arne Müllers bok Stockholm, städerna och RESTEN

I Stockholm, städerna och RESTEN fortsätter Arne Müller att blottlägga och analysera de mekanismer som styr utvecklingen bort från landsbygd och till de stora städerna. Han går tillbaka till regionalpolitikens början och dissekerar de beslut som tagits av Sveriges regering och riksdag fram till idag. Han visar att inte ens stora städer som Umeå går säkra i framtiden, när allt större delar av Sverige töms på service och människor.

Boken kompletteras med reportage och intervjuer från bland annat Sorsele i Västerbottens inland. Det här är en bok som inte bara angår Norrland. ”Resten” av Sverige finns från Skåne i söder till Kiruna i norr. 2016 vann Arne Müller Föreningen grävande journalisters prestigefulla pris Guldspaden för sin bok Norrlandsparadoxen.

Välkommen till första träffen den 11 november på Tráhppie. Boken finns att köpa där, ifall du inte redan har den eller har lånat den på biblioteket. Tillsammans bestämmer vi hur ofta och när vi ska ha våra träffar.
Anmäl dig senast 7 november till kristin@sahkie.se .
Meddela samtidigt vilken/vilka av dagarna som passar dig bäst för första träffen.

Ett samarbete mellan Såhkie och ABF.

Detaljer

Datum:
11 november, 2019
Tid:
18:30 - 20:00

Arrangörer

Såhkie Umeå sameförening
ABF

Plats

Tráhppie
Helena Elisabeths väg 4
Umeå, 90342
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.