På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Språkkafé på Tráhppie

21 oktober, 2020 kl 18:30 - 21:00

Välkommen till en kväll tillägnad umesamiskan!

Tillsammans ser vi Samiskt språkcentrums online-sändning från Lycksele med Sophia Rehnfjell på vår storbildsskärm. Sändningen börjar kl 19.00. Såhkie bjuder på fika och tårta. Michael Grahn från Såhkies styrelse är med på Tráhppie för att besvara era frågor och funderingar kring umesamiskan.

Vájmuost buerestbåhtieme!

År 2019 genomfördes urfolksspråkåret – IYIL 2019 som var utsett av FN. Det norska Sametinget utsåg v. 43 som en speciell samisk språkvecka som ska uppmärksamma de samiska språken i hela Sápmi. Syftet med språkveckan är att synliggöra de samiska språken i den offentliga miljön, öka kunskapen om språken och bidra till att höja språkens status.

Program Giellavahkku 19-25 oktober 2020: https://giellavahkku.no/sv/program/


Detaljer

Datum:
21 oktober, 2020
Tid:
18:30 - 21:00

Arrangörer

Samiskt språkcentrum
Såhkie Ubmeje sameförening

Plats

Tráhppie
Helena Elisabeths väg 4
Umeå, 90342
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.