På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skade den glade

14 mars kl 12:30 - 13:30

Fantasifull och fysisk berättarteater av Teater Oland som binder ihop samisk historia och kultur med fornnordisk mytologi. Med hjälp av dockor, olika karaktärer och genom att på barns vis glida mellan olika fiktioner och verkligheter berättar skidgudinnan Skade om samiska kvinnor som utmärkt sig i historien. Det som binder ihop dessa kvinnor genom århundradena är att de åkte från Lappland till södra Sverige – på skidor.

Föreställningen ges av Teater Oland vid två tillfällen, kl 12:30 och 14:00 i Svarta lådan.

För barn från 3-6 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00.

Detaljer

Datum:
14 mars
Tid:
12:30 - 13:30

Arrangör

Umeå kommun
Webbplats:
https://www.umea.se/

Plats

Kulturskolan, Umestan
Umeå, 90347 Sverige + Google Map
Webbplats:
https://www.skola.umea.se/skolor/kulturskolan.html

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.