På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sardinian Pastroral Songs / Tenorer från Sardinien

9 mars, 2019 kl 15:00 - 16:00

Gratis

Konsert i tältkåtorna på Rådhustorget

På Sardiniens högland lever sedan urminnes tider ett folk som har utnyttjat det kuperade landskap som ön erbjuder. Fårskötsel har fortfarande en stor betydelse för ekonomin och produkterna produceras och säljs i bland annat i form av ostar, typ pecorini. Bland dessa fåraherdar utvecklades en typisk sångstil, där oftast fyra män, en försångare och tre olika stämmor sjunger. Det påminner om tuvinsk strupsång ibland. Nu kommer denna grupp Tenores di Pastore till Umeå för två konserter och en workshop på Vaartoe, Umeå universitet. Deras sångsätt är idag skyddad av UNESCOS Immateriella kulturarv.

Medarrangör: Istituto Italiano di Cultura

Detaljer

Datum:
9 mars, 2019
Tid:
15:00 - 16:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

CeSam/Vaartoe
Såhkie Umeå sameförening

Plats

Rådhustorget
Rådhustorget 1
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.