På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sagor med Máddja och Garrjja

8 mars, 2019 kl 10:00 - 10:30

Gratis

Máddja och Garrjja berättar sagor på lulesamiska och svenska. Sagorna som vi berättar har vi hört hemifrån och några sagor är nyskrivna. Vi kommer att ta er med på en resa in i sagornas värld och in i vår samiska kultur. För barn i förskoleåldern. Kostnadsfritt och ingen föranmälan, dock i mån av plats.

Subtsasa majt måj mujttalip, lip gullám sijdán ja nagin subttsasa le ådos tjáledum. Mij lájddep dijáv subtsasa væraldij, ja vuosedip mijá kultuvrav.

Detaljer

Datum:
8 mars, 2019
Tid:
10:00 - 10:30
Pris:
Gratis

Arrangör

Umeå Stadsbibliotek, Väven

Plats

Sagorummet, plan 4, Väven
Storgatan 46A
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.