På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Plupp, ett dansäventyr för hela familjen

8 mars, 2019 kl 13:00 - 14:00

Gratis

Plupp är en osynling som bor på fjället tillsammans med alla djuren. Plupp bjuder in betraktaren i sin magiska värld och en liten bit in i sagan involveras barnen i publiken. Barnen får skutta, smyga, känna och dansa. Det blir spännande och roligt!

Begränsat antal platser, kostnadsfria platsbiljetter finns att hämta i receptionen från och med måndagen den 4 mars.

Sagodans är en gruppaktivitet som riktar sig till barn i förskoleåldern. Den inleds med en mysig stund då vår pedagog läser en saga. Med sagan som inspiration – med rörelser, ord och fantasi – dansar, improviserar och leker barnen och danspedagogen sagan tillsammans.

När sagan återberättas är danspedagogen lyhörd för barnens egna idéer och arbetar med tonvikt på fantasi och lek. Tillsammans gestaltas så handlingen, karaktärerna och känslor. Alla är delaktiga.

Detaljer

Datum:
8 mars, 2019
Tid:
13:00 - 14:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

Västerbottens museum
Balettakademin

Plats

Västerbottens Museum
Gammlia
Umeå,
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.