På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksmöte om samiska mattraditioner

8 mars, 2019 kl 13:00 - 15:00

Biebmoráidu – Den rullande matrajden bjuder in till ett nätverksmöte.

På nätverksmötet kommer vi att diskutera hur kan vi tillsammans utveckla Västerbottens mattraditioner till en smakupplevelse? Vilka behov ser restaurangerna? Vilka behov och utmaningar har de småskaliga livsmedelsförädlarna? Debatt och diskussion i tältkåtorna bredvid Rådhustorget.

Mötet leds av Slow Food Sápmis ordförande Anneli Jonsson. Vi bjuder på en smaktallrik av samiska delikatesser tillagade av den samiska kocken Kebbe Åström och Karl-Einar Enarsson.

Välkommen! Föranmälan här.
Frågor? Ring Ellacarin mobil: 070 36 20 478.

Detaljer

Datum:
8 mars, 2019
Tid:
13:00 - 15:00

Arrangör

Slow Food Sápmi
Webbplats:
http://www.slowfoodsapmi.com/

Plats

Rådhustorget
Rådhustorget 1
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.