På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

MUV VÁJMMUO – DUV GÅHTIE, Mitt hjärta – Ditt hem

9 mars, 2016 kl 20:00

Låt oss bidra till något konstruktivt och mänskligt i denna svåra tid, där musiken kan vara ett gemensamt språk. Jojken, klangen från norr, samspelar med musiken, sången från mellanöstern i ett mänskligt och konstnärligt möte.

Medverkande musiker

Frode Fjellheim, Trondheim, Norge. Klassiskt musikutbildad och bärare av den samiska sång- och musiktraditionen. Kompositör, musiker, producent och professor i sydsamisk musik.

Mousa Elias (Syrien/Sverige) – oud och sång. Mousa Elias har sitt ursprung i Syrien, men har bott i Sverige sedan 1999. Han är kompositör och oudspelare och även en fantastisk sångare.

Feras Sharstan (Syrien/Sverige) – qanun. Feras Sharstan kommer från Syrien, men har bott i Sverige sedan ett drygt år tillbaka. Han är professionell musiker och har qanun som sitt huvudinstrument. Han är en riktig virtuos och turnerar flitigt världen över.

George Oro (Syrien/Sverige) – slagverk. George är ursprungligen från Syrien och började redan som barn spela slagverk. George är idag en internationellt erkänd slagverkare och ingår i flera kammarensembler, men uppträder även som soloartist.

Svante Henryson växte upp i Umeå och började spela elbas i ett rockband vid 12 års ålder.Han är en internationellt känd svensk kompositör och musiker (cellist, kontrabasist och elbasist) och verksam inom både jazz, klassiskt och hårdrock.

Marja Helena Fjellheim Mortensson, Norge. Ung, talangfull musiker och jojkare som vi kommer att få höra talas om i fortsättningen.

Fri entré. Projektet finansieras av Statens Musikverk. Medarrangör: Re:orient

Detaljer

Datum:
9 mars, 2016
Tid:
20:00

Plats

Guitars The Museum, konsertsalen
Vasagatan 18-20
umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.