På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Máhtsatiebmie Likttemijne / Återbördande i försoning

2 mars kl 10:00 - 8 mars kl 17:00

På urfolkens dag 9 augusti 2019 genomfördes den hittills största repatrieringen i Sverige och Sapmi. Det var en fantastisk dag, flera hundra samer och ortsbor hade sökt sig till Gammplatsen för att delta och visa sin vördnad. Vädret visade sig från sin bästa sida och hela dagen blev en stark upplevelse.

Utställningen visar upp ett urval av de bilder som togs under dagen. Skogsmuseet i Lycksele, Liksjuon Sámiensiäbrrie, Lycksele kommun och Svenska kyrkan södra Lappland har producerat utställningen med rekvisita från ceremonin och bilder från repatrieringsprojektet.

Detaljer

Börjar:
2 mars kl 10:00
Slutar:
8 mars kl 17:00

Arrangörer

Såhkie Umeå sameförening
Västerbottens museum

Plats

Västerbottens Museum
Gammlia
Umeå,
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.