På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Littfest: Herrarna satte oss hit – INSTÄLLT

12 mars kl 13:00 - 13:45

Gratis

LITTFEST är inställt p g a Coronapandemin.

1920 inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer, ett mörkt kapitel i Sveriges historia. Hundra år senare berättar Elin Anna Labba historien genom de tvångsförflyttades egna ögon i sin roman Herrarna satte oss hit. Historien är dock inte alldeles obekant. 2013 utkom Birger Ekerlid med sin skildring av svensk kolonialism och tvångsförflyttningarna i Sapmi. På Littfest samtalar de båda med Catarina Lundström, historiker och läs- och litteraturutvecklare vid Region Jämtland Härjedalen.

Torsdag 12 mars kl 13.00 – 13.45 i Idun, Ersboda Folkets Hus.

Fritt inträde och ingen biljett till Littfest torsdag. Hela dagen har tema Gränslöst – språk, identitet och liv.

Detaljer

Datum:
12 mars
Tid:
13:00 - 13:45
Pris:
Gratis

Plats

Umeå Folkets Hus
Skolgatan 59
Umeå, Västerbotten 903 29 Sverige
+ Google Map
Telefon:
090-15 62 00
Webbplats:
www.umea.fh.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.