På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kulturpolitiskt toppmöte: Kultuvrran ájjagiste / Kulturens källa

6 mars kl 12:00 - 7 mars kl 12:00

Mötet behandlar framtidens kulturpolitik i Sápmi och hur den samiska kultursektorn ska kunna utvecklas. Den kulturella infrastrukturen på det samiska området står på en mycket bräcklig grund och lever på magra betesmarker.

Såhkie Umeå sameförening bjuder in kulturarbetare, kulturverksamheter, myndigheter, ministrar, internationella urfolksexperter och forskare till ett toppmöte i Ubmeje/Umeå för att göra en genomlysning av samisk kulturpolitik.

Läs mer om toppmötet här: http://www.sahkie.se/toppmote/

Illustration: Erica Huuva

Arr: Sametinget, Kulturrådet, Region Västerbotten, Region Norrbotten, Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen, Umeå kommun och Giron Sámi Teáther.

Detaljer

Börjar:
6 mars kl 12:00
Slutar:
7 mars kl 12:00

Arrangör

Såhkie Umeå sameförening
E-post:
info@sahkie.se
Webbplats:
www.sahkie.se

Plats

Rådhustorget
Rådhustorget 1
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.