På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kultur på Campus

10 mars, 2016 kl 12:10 - 13:00

samimusicawards16Konsert med Marja Helena Fjellheim Mortensson.

Framgångarna kommer slag i slag för denna talangfulla unga sydsamiska jojkare och musiker från Norge. Sedan hon som 19-åring fick kulturpriset i sitt fylke och därefter blev utvald till årets unga samiska konstnär på Riddu riddu, har lovorden bara fortsatt. Senast nu i januari var hon utvald som en av tre röster att representera det norska folket i TV vid firandet av det norska kungaparet. Marja Helena har en otrolig musikalisk talang, var hon än kommer tar hon rummet i besittning med sin röst och utstrålning. Under året kommer hennes första platta att släppas.

Detaljer

Datum:
10 mars, 2016
Tid:
12:10 - 13:00

Plats

Umeå Universitet
Universitetstorget 16
Umeå, 901 87 Sverige
+ Google Map
Telefon:
090-786 50 00
Webbplats:
http://www.umu.se/english

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.