På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert med Katarina Barruk – UTSÅLT

7 mars kl 19:00 - 20:30

95 kr – 190 kr

UTSÅLT – Som ett säkert vårtecken dyker Samiska veckan upp under sportlovet i Umeå. Med samisk kultur i alla dess former, för stora och små, på olika platser runt i stan. En av veckans höjdpunkter är lördagens konsert med Katarina Barruk med band.

Konserten inleds av estradpoeten Rönn-Lisa Zakrisson och Såhkies ungdomspris delas också ut.

I musikkretsar är Katarina Barruk känd som en av våra främsta samiska livemusiker och jojkare. Hennes lyriska, målande musik och kloka och starka mellansnack gick rakt in i hjärtat på publiken och förkroppsligade hela tanken med hyllningshelgen av spelmannen Nils Johannes Renström. Det var mäktigt.

Katarina Barruk är uppvuxen i Storuman men numera bosatt i Umeå. Barruk är en av få som har Umesamiskan som sitt modersmål för vilken hon är en engagerad ambassadör. Katarina är en företrädare för vårt samiska kulturarv och arbetar för att Umesamiskan växer som språk. Hennes främsta verktyg är musiken och live skapar hon ett modernt sound med en energifylld, lyrisk stämning där pop och jazzinfluenserna är tydliga. Hennes album Báruos (osymd, öppen, uppenbar) kritikerrosades i media.

Med Arnljot Nordvik, Gitarr, Christo Stangsnes, Bas, Christer Jörgensen, Slagverk, Adrian Danielsen, Keys, Amalia Sjönneby, Kör och Nils Johansson, Ljud.

Detaljer

Datum:
7 mars
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
95 kr – 190 kr
Webbplats:
https://secure.tickster.com/sv/a5vzknumyam4l74/products

Arrangörer

Såhkie Umeå sameförening
Umeå teaterförening
Studieförbundet Bilda

Plats

Studion, Umeå Folkets Hus
Skolgatan 59
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.