På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anna Wuolab läser Karin Stenberg

8 mars, 2019 kl 12:00 - 13:00

Gratis

På Internationella kvinnodagen, 8 mars, läser författaren Anne Wuolab ur Karin Stenbergs och Valdemar Lindholms Dat läh mijen situd! Detta är vår vilja, från 1920. Boken har undertiteln En vädjan till Svenska Nationen från Samefolket och var en politisk stridsskrift avsedd att påverka 1919 års lappkommitté, som skulle utreda samers rättigheter och renskötselns villkor.

Anne Wuolab är författare, journalist och lärare. Hennes debutroman Ii šat summal kom ut 2018 och beskrivs som en feel-goodroman skriven på nordsamiska. Anne Wuolab var med och startade den feministiska tidskriften Gába och skribent- och författarföreningen Bágo čálliid siebrie. Hennes noveller har publicerats i Provins, Nuorat och Samisk skolehistorie. Hon har också skrivit kritik för Samefolket, NRK, SR, Ságat och barnebokkritikk.no, samt skrivit dramatik för Giron sámi teáhter.

Detaljer

Datum:
8 mars, 2019
Tid:
12:00 - 13:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

Kvinnohistoriskt museum
Såhkie Umeå sameförening

Plats

Kvinnohistoriskt museum
Storgatan 46 A
Umeå, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://www.kvinnohistoriskt.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.