På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

JOHAN SARA JR – SEA SAMI SEE

10 mars, 2018 kl 20:00

Lördag 10 mars kl 20 Studion, Umeå Folkets Hus

Biljetter: Ordinarie 180 kr Student/ungdom t o m 19 år 120 kr Scenpass och medlem i Såhkie 140 kr
Boka på: Biljettcentrum eller 090-13 31 80

Johan Sara Jr. Foto: Reiulf Grönnevik

Årets samiska artist, musikern och kompositören Johan Sara Jr från Masi i Finnmark, tar oss med in i jojkens historia och universum och sätter detta i ett modernt sammanhang. Hans speciella uttryck har de senaste årtiondena tagit honom på turnéer världen runt. Johan Sara Jr, med 30 år som artist och tolv cd-skivor bakom sig, har profilerat sig som en av jojkens stora röster. Med sin spännande elektroniska och omslutande musik skapar han vackra övergångar mellan traditionell jojk och moderna ljudbilder.

Sea Sami See är en konsert som uppmärksammar den hårt koloniserade sjösamiska kulturen. En unik upplevelse av samspelet mellan naturljud, poesi och röst/jojk. Musiken illustrerar interaktionen mellan människan och naturen i ett hårt och skiftande klimat, där havet tar och ger, om frihet, längtan och naturens element. Musiken erbjuder lyssnarna en meditativ och poetisk resa och upptäkten av nya landskap.

Gästartist är den unga dansaren och koreografen Liv Aira.

Liv Aira

 

Detaljer

Datum:
10 mars, 2018
Tid:
20:00

Arrangör

Såhkie Umeå sameförening
E-post:
info@sahkie.se
Webbplats:
www.sahkie.se

Plats

Studion, Umeå Folkets Hus
Skolgatan 59
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.