På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Invigning av Samiska veckan

2 mars, 2019 kl 15:00 - 16:00

Gratis

Såhkies ordförande Michael Lindblad och vicerektor vid Umeå universitet Dieter Müller inviger Ubmejen Biejvieh – Samiska veckan i Umeå.

Uppträdande av Nina Nordvall Vahlberg, Jokkmokksbaserad samisk kompositör och musiker. Ninas jojk är kraftfull och djup likaväl som tunn och lätt som luften. Här uppträder hon tillsammans med den samisk-kurdiska dansaren Marit Shirin Carolasdotter. Marit Shirin arbetar professionellt i Norr- och Västerbotten samt Japan som dansare och aktivist. Med rörelsen som medium berättar hon om spåren från två urbefolkningar i sin kropp, om identitet och om sin nomadiska resa genom världen. Med stöd från Dans i Västerbotten.

Detaljer

Datum:
2 mars, 2019
Tid:
15:00 - 16:00
Pris:
Gratis

Arrangör

Såhkie Umeå sameförening
E-post:
info@sahkie.se
Webbplats:
www.sahkie.se

Plats

Rådhustorget
Rådhustorget 1
Umeå, Sverige
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.