På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Identitet och flerspråkigheten som tillgång

22 maj, 2019 kl 18:00 - 20:00

Gratis

Föreläsning om nationella minoritetsspråk och vikten av flerspråkighet för våra barn

Välkommen till en öppen föreläsning av Leena Huss om nationella minoritetsspråk och flerspråkighet. Föreläsningen handlar om betydelsen av de nationella minoritetsspråken med fokus på identitet och flerspråkigheten som en tillgång.

De nationella minoritetsspråken i Sverige är hotade och antalet talare blir färre och färre. Hemmet, förskola och skola har en stor betydelse för att bevara och revitalisera de nationella minoriteternas språk och kultur. Hur kan vi samverka för att våra barn ska få ta del av sitt språkarv?

Umeå kommun bjuder in de nationella minoriteterna, politiker och tjänstepersoner till en öppen föreläsning med Leena Huss, professor emerita i finska vid Uppsala universitet, Hugo Valentin-centrum. Föreläsningen ingår i Umeå kommuns minoritetspolitiska arbete för att stödja och stärka de nationella minoriteternas språk och kulturer.

Umeå Folkets Hus, lokal Grim
O
nsdag 22 maj 2019, kl. 18.00-20.00 (allmänhet och anställda)

Sista anmälningsdag måndag 20 maj!
Alla är välkomna, men önskar du fika bör du anmäla dig nedan. Tack!

Tervetuloa! ברוכים הבאים! Tervetullu! Saste aven! Buerestbåhtieme! Välkommen!

Plats

Umeå Folkets Hus
Skolgatan 59
Umeå, Västerbotten 903 29 Sverige
+ Google Map
Telefon:
090-15 62 00
Webbplats:
www.umea.fh.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.