På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Urfolk träder fram – bortom revitalisering i Sapmi och Ainu Mosir

28 maj kl 12:00 - 13:00

Gratis

Välkommen på lunchföreläsning med författaren och forskaren Åsa Virdi Kroik, på kulturhuset Tráhppie på Gammlia. Det går bra att vara med på föreläsningen både virtuellt eller fysiskt.

Åsa Virdi Kroik är författare, forskare och förläggare baserad i Stockholm, ursprungligen från Voernese sameby. Författar- och förläggarskapet är främst inriktat på samisk tematik och facklitteratur, men på senare år även kring urfolk globalt, i samarbete med internationella utgivare. Hjärtat bultar dock för det lokala samhället Frostviken/Namdalen. Den senaste publikationens titel är Indigenous Efflorescence – Beyond revitalisation in Sapmi and Ainu Mosir. Bland titlarna finns även barnboken Ida Sööfen soptsteshtimmie seasa Nilsinan orregaptan bïjre.

Lunch kan köpas från klockan 11:30, och serveras enligt rutiner anpassade till Coronaläget, som bland annat innebär begränsat antal platser vid borden, så att vi kan hålla ett lämpligt säkerhetsavstånd.

Den som vill närvara virtuellt kan logga in på zoom eller ringa med mobil till +46 8 5050 0829 Sweden, mötes-ID: 623 1168 3893.

Föreläsningen är ett samarrangemang med Várdduo, centrum för samisk forskning vid Umeå universitet.

Detaljer

Datum:
28 maj
Tid:
12:00 - 13:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

Várdduo – centre for Sami Research
Såhkie Umeå sameförening

Plats

Tráhppie
Helena Elisabeths väg 4
Umeå, 90342
+ Google Map
Webbplats:
www.sahkie.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.