På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Extraföreställning! Jubileumskonsert – Ubmejen Biejvieh

9 mars, 2019 kl 16:00 - 17:30

EXTRAFÖRESTÄLLNING – På grund av stort publiktryck har vi nöjet att nu kunna erbjuda en extra föreställning lördag 9 mars kl 16:00. Biljetterna är släppta och kan köpas via denna länk.

Ät något gott innan eller efter föreställningen – Elektra är öppet från kl 13:00 och serverar såväl lätta rätter som hela middagar, boka bord här https://elektraumea.se

Ubmejen Biejvieh firar 20 år och som en del i jubiléet har Frode Fjellheim satt samman en exklusiv konsert med några av Sápmis främsta artister ackompanjerade av musiker från Musikk i Trøndelag och Norrlandsoperans symfoniorkester. Repertoaren består av utdrag från Frode Fjellheims projekt Aejlies Gaaltije och The Orchestral Joik Project samt specialarrangemang av Katarina Barruk, Marja Mortensson, Ulla Pirttijärvi. Artisterna har tidigare samarbetat i flera olika konstellationer men vid detta unika tillfälle delar dom för första gången scenen samtidigt.

Detaljer

Datum:
9 mars, 2019
Tid:
16:00 - 17:30

Arrangörer

Såhkie Umeå sameförening
Norrlandsoperan

Plats

Norrlandsoperan
Operaplan 5
Umeå, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://norrlandsoperan.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.