På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dekolonisation som hälsofrämjande strategi

18 maj kl 14:00 - 15 juni kl 16:00

Gratis

Genom tre webbinarier vill Kunskapsnätet för samisk hälsa lyfta fram dekolonisation som en strategi för att främja hälsa och välmående.

Dekolonisation är att återupprätta det som är vårt ursprung – vår världsbild, vår gemensamma samiska kultur och våra traditioner. Det är att ta tillbaka historien och sätta fokus på hur vi lever våra liv, hur vi tänker och handlar i olika situationer. Vi tror att dekolonisation dessutom handlar om hälsa. Dekolonisation kan läka sådant som gått sönder och stärka vår identitet och gemenskap.

Tisdag 18 maj kl 14.00-16.00
Gudrun Kuhmunen: Dekolonisering gör hälsa

1 juni kl 14.00-16.00
Asta Mitkija Balto: En kulturvägledning, för mötet med samiska patienter och deras anhöriga

15 juni kl 14.00-16.00
Panelsamtal om dekolonisering med Sáminuorra utifrån ett ungdomsperspektiv

Välkommen att göra din anmälan här!

Webbinarierna är kostnadsfria med sista anmälningsdag söndagen innan webbinariedagen.
För dig som är anmäld kan webbinariet ses i efterhand under 48h efter webbinariedagen.
Webbinarierna är fristående men kan med fördel följas som en serie. Välj vilket eller vilka webbinarier du vill delta på här nedan. Under det sista webbinariet samlar vi tankarna och blickar framåt.

Detaljer

Börjar:
18 maj kl 14:00
Slutar:
15 juni kl 16:00
Pris:
Gratis

Plats

Online

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.