På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Dat läh mijen situd – 100-årsjubileum och boksläpp

4 november kl 18:00 - 19:00

Välkommen på 100-årsjubileum och boksläpp onsdag 4 november.

Det är i år 100 år sedan Karin Stenberg med hjälp av Valdemar Lindholm skrev och gav ut ”Dat läh mijen situd (det är vår vilja)”, en kampskrift om den skogssamiska situationen i Sverige. Skriften är på många sätt aktuell också idag.
100-årsjubileet uppmärksammas med boksläpp av den nya antologin ”Skogssamisk vilja”. Antologin inleds med ursprungstexten som sedan följs av tolv kapitel där Karin Stenberg som person och skogssamiska förhållanden i dåtid och nutid speglas. Några av kapitelförfattarna har själva träffat Karin Stenberg under hennes verksamma år.
Umeå universitet är medarrangör för den virtuella delen av eventet. Arvidsjaurs sameförening och Arvidsjaurs kommun ansvarar för de lokala arrangemangen i Arvidsjaur.
Ta del av uppmärksammandet digitalt.
Anslut till zoom via länk https://umu.zoom.us/j/63932345008?pwd=SHltVmU5NDJQSHJMRHdaS0ZwS3pNdz09#success
Mötes ID: 639 3234 5008
Lösenord: 323086

Detaljer

Datum:
4 november
Tid:
18:00 - 19:00

Plats

Online

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.