På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokrelease: Girjealmmuheapmi Marja och Nordanvinden

15 april kl 18:00 - 19:00

Gratis
Under digitala Bágo in books presenteras den första boken som är en direkt produkt av Tjállegoahte författarcentrum Sápmis arbete! Anna Mämmi släpper nämligen sin debutbok Marja och Nordanvinden och Inga-Wiktoria Påve har illustrerat boken som vänder sig till 6-10 åringar.
Boken kommer ut på tre språk, svenska, nordsamiska och meänkieli, översatta av Lea Simma och Birgitta Rantatalo. Under releasen som sänds live på zoom från Kiruna stadsbibliotek får du höra ett samtal mellan författaren, illustratören, översättarna och förläggaren om hur berättelsen om Marja och Nordanvinden kom till. Boken ges ut på Lumio förlag.
Anna Mämmi är född och uppvuxen i Kiruna. Hon har sina rötter i Karesuando-samiskt område och övre Kalix älvdal. Anna är utbildad samtalsterapeut och yogalärare.
Inga-Wiktoria Påve är bildkonstnär, illustratör och designer. Hon är född och uppvuxen i Lannavaara och numera bosatt i Kiruna. Inga-Wiktoria är uppväxt med renskötseln och har sina rötter i Saarivuoma sameby. Det är från sin uppväxt och den samiska berättartraditionen som hon hämtar sin inspiration.
De som deltar i boksläppet kommer att få köpa boken till ett specialpris!
Beställningen görs i förlagets webbshop på www.lumio.se
Buresboahtin!
Evenemanget arrangeras med stöd av Sámediggi, Kulturrådet och Framtidsbanken Sparbanken Nord.

Detaljer

Datum:
15 april
Tid:
18:00 - 19:00
Pris:
Gratis

Arrangör

Tjállegoahte
E-post:
info@tjallegoahte.se
Webbplats:
https://www.tjallegoahte.se/

Plats

Online

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.