På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Biejvve Bájttá – Solen skiner

3 mars, 2019 kl 14:00 - 14:30

Gratis

I en magisk musikteater får barnen möta samerna och deras land Sápmi.

Välkommen in i kåtan där vi tillsammans går på upptäcktsfärd med hjälp av sagans värld i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik, Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan och Haren kommer också på besök och vi lär oss att jojka – det samiska sättet att sjunga på.

Föreställningen vill också förmedla den djupa, respektfulla relationen med naturen och allt levande som den samiska traditionen bär. Av och med Elin Teilus, sångerska och jojkare med rötter i Göteborg i söder och Udtja i norr.

Kostnadsfria biljetter släpps den 27 febr i Kulturreceptionen på plan 3 i Väven.

Kom med! Lämplig för 3-6 år. Längd 35 min.

Detaljer

Datum:
3 mars, 2019
Tid:
14:00 - 14:30
Pris:
Gratis

Arrangör

Umeå Stadsbibliotek, Väven

Plats

Umeå stadsbibliotek, plan 4
Kulturväven
Umeå,
+ Google Map

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.