På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Biejvve Bájttá – Solen skiner

2 mars kl 14:00 - 14:30

Gratis

I en magisk musikteater får barnen möta samerna och deras land Sápmi.

Välkommen in i kåtan där vi tillsammans går på upptäcktsfärd med hjälp av sagans värld i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik, Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan och Haren kommer också på besök och vi lär oss att jojka – det samiska sättet att sjunga på.

Föreställningen vill också förmedla den djupa, respektfulla relationen med naturen och allt levande som den samiska traditionen bär. Av och med Elin Teilus, sångerska och jojkare med rötter i Göteborg i söder och Udtja i norr.

Kostnadsfria biljetter släpps samma dag kl 12.00 på Kulturcentrum.

Kom med! Lämplig för 3-6 år. Längd 35 min.

Detaljer

Datum:
2 mars
Tid:
14:00 - 14:30
Pris:
Gratis

Arrangör

Kulturcentrum för barn- och unga
Webbplats:
www.umea.se/kulturcentrum

Plats

Kulturcentrum för barn- och unga
Västra Strandgatan 4
Umeå, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
www.umea.se/kulturcentrum

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.