På gång i Ubmeje & Sápmi

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Art Friday med Samiska veckan

8 mars, 2019 kl 17:00 - 21:00

Gratis

Tillsammans med Samiska veckan i Umeå bjuder Bildmuseet på DJ och livemusik. Det blir också en crash course med quiz i samisk kultur och historia på engelska. Bildmuseet har öppet hela fredagen, men startar afterworken kl 17.00. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till kl 21.00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

DJ: Ida Ovmar är en samisk svensk modell och Sveriges representant i Miss Universum 2017. Just nu aktuell med sin Reality-serie Idas Skilda Världar där hon bemöter fördomar.

19.00 A Crash course in Saami Culture with instant examination (quiz) with Johan Sandberg McGuinne (in english)

19.30 Spoken word: Juvvá Pittja, poet från Gällivare, boende i Umeå. En poet som söker det råa.

20.30 Release med Ola Stinnerbom, smakprov ur föreställningen Native in the City som förenar den uråldriga samiska jojken
med den urbana musikstilen EDM där jojken smälter samman med det musikaliska uttrycket likt snöröken ovanför marken en
kall vinterdag.

Detaljer

Datum:
8 mars, 2019
Tid:
17:00 - 21:00
Pris:
Gratis

Arrangörer

Bildmuseet
Såhkie Umeå sameförening

Plats

Bildmuseet
Östra Strandgatan 30
Umeå, 903 33 Sverige
+ Google Map
Telefon:
090-786 7400
Webbplats:
http://www.bildmuseet.umu.se

Comments are closed.

Såhkie Umeå Sameförening har som målsättning att stärka samiska arrangemang i Ubmeje och regionen genom att sprida information om vilka typer av samiska aktiviteter som sker i Ubmeje och Sápmi. I denna kalender marknadsför arrangemang både från sameföreningens initiativ, Umeå Samiska förvaltningskommun och alla andra aktörer med koppling till samiska arrangemang.

Kalendern uppdateras kontinuerligt med aktiviteter i takt med att informationen når oss. Om du är arrangör och anordnar någon samisk aktivitet så kan du meddela detta till info@sahkie.se så kommer det med i kalendern.